GOLDiON H18 autóbusz

GYÁRTÓ; Goldi Mobility kft

A nagy teljesítményű akkumulátorcsomagoknak és a hidrogén üzemanyagcellás rendszernek köszönhetően a GOLDiON H18 autóbuszaink kiemelkedő hatótávolságúak. Hiszünk abban, hogy a kiváló minőségű alkatrészek használata a hosszú távú és megbízható működés garanciája.Hidrogén üzemű elektromos hajó

Gyártó a pécsi Kontakt-Elektro Kft.

Csendes üzemű, magas hatásfokú, megnövelt hatótávolságú és gazdaságos üzemeltetésű a Balaton Boat Show-n bemutatott, magyar fejlesztésű hidrogén üzemű elektromos hajó a KONTAKT-Elektro Kft.-től.
A hidrogén elektrokémiai elégetésével termelt villamos energia hajtja a motort, az előálló egyetlen melléktermék pedig a tiszta víz.

A Kontakt-Elektro Kft. tájékoztatása szerint a Balatonkenesén bemutatott hajó súlya 950 kilogramm, hossza 6,2 méter, szélessége 2,1 méter, merülése pedig 0,5 méter, a fedélzeten 7+1 ember szállítható, maximális sebessége óránként 22 kilométer. A tüzelőanyag-cella teljesítménye 15 kilowatt, élettartama eléri a húszezer üzemórát. A hajó 2,88 kilogramm hidrogént tárol, ami 46 kilowattóra villamos energiát jelent. Ezzel teljes gázzal hajtva 3 órás menetidővel mintegy 66 kilométer utat tud megtenni, de a teljesítmény csökkentésével ez a táv növelhető.