2022 október 27. Csatlakoztunk a GHIAA-hoz

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség csatlakozott a hidrogénipari világszervezethez a GHIAA-hoz. Az MTI-ben és a Hiradó.hu oldalon is jelent meg a témában hír, amely elmondta; A csatlakozási egyezséget Brüsszelben írták alá, a hétfőn kezdődött Európai Hidrogén hét keretében. Az eseménnyel Magyarország és az itt működő vállalatok, vállalkozások, egyetemek kutatóműhelyek felkerültek a világ hidrogéntérképére – olvasható a közleményben.

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség csatlakozott a hidrogénipari világszervezethez | hirado.hu

Az esemény kapcsán az inforádió interjút készített Lepsényi Istvánnal a szövetség elnökével;

Lepsényi István: az energiaválság felgyorsítja a hidrogén térnyerését – Infostart.hu

2022 október 15. TV2 Innovátor

Milyen eredménnyel zárult a Budapest – Nürnberg hidrogénautó teszt, milyen fontos megállapodás született Nürnbergben, mit is szeretne elérni a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség a Bajor szövetséggel létrejött megállapodáson belül?

Ezekre a kérdésekre adott választ, illetve mutatott be sok a hidrogéntechnológiához kapcsolható újdonságot a TV2 Innovátor című műsora.

Hír Tv; RADAR, Merre tart a hidrogén autózás fejlesztése

Nürnbergben a Hydrogen Dialogue kiállításon és konferencián járt a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség 2022 szeptember 21 -22 között. A hidrogén hajtású autóval tett látogatásról és a fejlesztések irányairól beszéltünk az adásban. 

HÍR Tv Mozaik; Hidrogénautóval Nürnbergbe

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség az MVM csoporttag, Magyar Földgáztároló Zrt támogatásával és a Bajor Hidrogénszövetséggel közös kezdeményezésben hidrogéncellás TOYOTA MIRAI-jal indult Budapestről Nürnbergbe. A kezdeményezés célja az volt, hogy egyrészt bizonyítsa, hogy a hidrogén autózás, sőt a nagytávolságú autós túrák is e technika mindennapjaihoz tartoznak, másrészt, hogy személyes tapasztalatokkal segítse a technológia fejlesztését, ezen belül a hazai kúthálózat kialakításához gyűjtsön értékes tapasztalatokat. A Hír Tv Mozaik című műsora fogadott minket a Hősök terén. Adás 2022 09.26.

Rivaldafénybe került az energiapiac, de sok még a nyitott kérdés. Mi lesz a megújuló – például a napenergiához – szükséges hálózatfejlesztéssel? Mikor és hogyan lesz megoldott az energiatárolás kérdése vagy a zöld hidrogéntől várt nagy előrelépés? Többek között ezeket a kérdéseket boncolgatták a Portfolio Sustainable World 2022 konferencia harmadik szekciójának szakértői.  

TV2 INNOVÁTOR

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériummal 2022. június 8-án és 9-én Zalaegerszegen, a ZalaZone tesztpályán és a rendezvényközpontban rendezte meg a „Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban” című V4 konferenciát és hidrogéntechnológiai bemutatót.

A TV2 Innovátor című műsora a helyszínen forgatott

Hír Tv Start Stop

A Zala Zone tesztpályán rendezett „Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban” című V4 konferencia és hidrogéntechnológiai bemutató nagy sajtóérdeklődés mellett zajlott, A témát a HÍR Tv is feldolgozta.

Dr Nyikos Attila a Hír Tv Mozaik című műsorában

Jelen és jövő a mobilitásban

Mozaik – Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban (2022-06-02) – HÍR TV

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség a Technológiai és Ipari Minisztérium június 8-án és 9-én Zalaegerszegen rendezi meg a „Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban” elnevezésű rendezvényt. A stúdióban Dr. Nyikos Attila, a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség igazgatója. #Hidrogén #Mobilitás #közlekedés

Megtörtént az első lépés a hidrogén alapú teherszállítási irányába Magyarországon

A hidrogén alapú teherszállítás és kapcsolódó hidrogén-töltőinfrastruktúra magyarországi fejlesztéséről írt alá szándéknyilatkozatot Lepsényi István, a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke olyan érdekelt nagyvállalatok képviselőivel, mint a Waberer’s, Magyar Posta, MOL Trans, Alfred Schuon Kft. Hunatom, Linde Gáz Magyarország Zrt., a Messer Hungarogáz Kft., az Air Products, a MOL, a HUMDA.

Az eseményről számos sajtó tudósított. Kettőt a gombra kattintva tud elolvasni.