Hydrogen Open 2023 évindító workshop

A kiemelkedően nagy érdeklődés és tartalmas szakmai program, így jellemezték sokan a Hydrogen Open 2023 workshopot.

A helyszínen 117-en, míg interneten keresztül több mint százan kísérték figyelemmel az előadásokat. A megkérdezettek közel 80 %-a közelmúlt egyik leg színvonalasabb, kiemelkedően tartalmas szakmai programként jelölte meg az esemény. A résztvevők megismerhették, hogy milyen trendek erősödnek meg az újesztendőben, milyen projekteket fejlesztéseket végeznek jelenleg a hidrogéntechnológiával kapcsolatosan a hazai és nemzetközi nagyvállalatok, valamint, hogy az Energiaügyi Minisztérium szabályozási és támogatási oldalról mire készül a hidrogén területen.

Napjaink kiemelt kérdései között hatékony és fenntartható megoldások szerepelnek a CO2-kibocsátás csökkentésére, és kulcskérdések merülnek fel: mi a hidrogéntechnológiák szerepe és jövője a közlekedési szektorban?

A hidrogén a javaslat szerint kulcsszerepet játszik a nulla kibocsátású mobilitásban. A 2022. november 10-én Budapesten megrendezésre kerülő „Hidrogéntechnológia a jövő városok közlekedésében” konferencia az iparág, a város és az innovátorok szereplőit fogja össze, hogy megvitassák az ágazat legújabb fejlesztéseit. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon hozzánk a panelbeszélgetésekhez, az előadásokhoz és a hálózatépítéshez.

Techtogether 2022 járműipari konferencia és szakkiállítás október 18-19.

Hová tart a járműipar? Tudja meg az autopro.hu és MAGE konferenciáján!

Chiphiány, hajtási dilemmák, munkaerőhiány, energiaválság? Küzdelmek sorát élte át a járműipar az elmúlt években. A színfalak mögött már elindult az alkalmazkodás, zajlanak a fejlesztések, de milyen irányba? Ezt a kérdést járja körbe a Techtogether 2022 járműipari konferencia és szakkiállítás október 18-19. között, jelentkezzen most a rendezvényre!

Az október 18-i konferencián többek között olyan ipari és HR szakértők, valamint a járműipart is meghatározó, innovatív ipari trendek hazai képviselői adnak választ, mint Les Zoltán, az Audi Hungaria Zrt. Járműgyártásért felelős Igazgatósági tagja, Frank Péter, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Kutatás-fejlesztési igazgatója, Pazsiczky Tamás, a Deloitte Magyarország igazgatója, Fazekas Attila, az SK On Hungary Kft. Elektróda üzemvezetője, Mesics Olívia, az Opel Szentgotthárd Kft. ügyvezető igazgatója, Martis István, a Profession.hu ügyvezető igazgatója és még sokan mások. 

„ZÖLD KAMION WORKSHOP”

A NEMZETI HIDROGÉNSTRATÉGIA EGYIK KIEMELT PRIORITÁSÁNAK A VÉGREHAJTÁSÁHOZ AD SEGÍTSÉGET AZ ELSŐ FÁZIS ZÁRÓ WORKSHOPJA

2021 novembere és 2022 április vége között zajlik , a hidrogén alapú teheraszállítás hazai megalapozása, előkészítése, alapvetően a járművek, a kapcsolódó töltőinfrastruktúra, a hidrogén, mint üzemanyag és az ezekhez kapcsolódó leglényegesebb hazai szabályozások áttekintése és lehetőség szerinti javítása.

Hogy, hogyan lehet összehangolni a hidrogénértéklánc szereplőinek szándékait, beruházásait, hogy életképes, magas kihasználtságú, minél magasabb környezeti és társadalmi haszonnal járó pilot projektek jöjjenek létre? Erről szól a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség Workshopja.

 

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kiemelt feladata a hidrogén és tüzelőanyag-cellás technológiák magyarországi helyzetének nyomon követése, a hidrogén-technológiák alkalmazásának magyarországi népszerűsítése mellett, a tagok kapcsolódó projektjeinek a kommunikációjának segítése. Ezt segíti a Hidrogéntechnológiai Szövetség 2022 májusában az Automotive kiállításon való megjelenése is.

A május 10-13 között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén tartott eseményen a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség ismét saját standdal jelent meg. A kilátogatók ezúttal nemcsak a Szövetség tagjainak fejlesztéseivel, a technológiához kapcsolódó hidrogén projektjeivel ismerkedhettek meg, hanem a hidrogén technológiáról, a hidrogén alkalmazási lehetőségeiről előadásokat és prezentációkat nézhettek meg az érdeklődők.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY célja, hogy minden szinten összehozza az autóipar hazai és nemzetközi beszállítóit és szolgáltatóit. A találkozók és az együttműködések talán soha nem voltak olyan fontosak az iparágban, mint a mai strukturális átalakulásban.

ZalaZone tesztpálya és konferencia központ

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériummal 2022. június 8-án és 9-én Zalaegerszegen, a ZalaZone tesztpályán és a rendezvényközpontban rendezi meg a „Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban” című V4 konferenciát és hidrogéntechnológiai bemutatót.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők megismerjék a Hidrogén ágazatban jelenleg folyó fejlesztéseket, a folyamatban lévő legjelentősebb V4-es nemzeti projekteket, stratégiákat. A konferenciai kiemelten foglalkozik H2-mobilitás területén zajló folyamatokkal, a hidrogéntechnológiai ágazatok leggyorsabban növekvő területeivel.

A kiállító nagyvállalatok és kutatóműhelyek pedig bemutatják úttörő ötleteiket, versenyelőnyt biztosító újításaikat.

ZalaZone tesztpálya 2022. JÚNIUS 8.

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériummal 2022. június 8-án és 9-én Zalaegerszegen, a ZalaZone tesztpályán és a rendezvényközpontban tervezi megrendezni a „Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban” című V4 konferenciát és a hozzá kapcsolódó hidrogéntechnológiai bemutatót.

Az esemény első napján (június 8-án) a téma iránt érdeklődő egyetemek és azok képzésében résztvevő diákok részére szervez a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség szakmai előadásokat, Zala Zone tesztpálya bejárást, illetve a témához kapcsolódó kiállítás bejárást.