„ZÖLD KAMION WORKSHOP”

A NEMZETI HIDROGÉNSTRATÉGIA EGYIK KIEMELT PRIORITÁSÁNAK A VÉGREHAJTÁSÁHOZ AD SEGÍTSÉGET AZ ELSŐ FÁZIS ZÁRÓ WORKSHOPJA

2021 novembere és 2022 április vége között zajlik , a hidrogén alapú teheraszállítás hazai megalapozása, előkészítése, alapvetően a járművek, a kapcsolódó töltőinfrastruktúra, a hidrogén, mint üzemanyag és az ezekhez kapcsolódó leglényegesebb hazai szabályozások áttekintése és lehetőség szerinti javítása.

Hogy, hogyan lehet összehangolni a hidrogénértéklánc szereplőinek szándékait, beruházásait, hogy életképes, magas kihasználtságú, minél magasabb környezeti és társadalmi haszonnal járó pilot projektek jöjjenek létre? Erről szól a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség Workshopja.

 

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kiemelt feladata a hidrogén és tüzelőanyag-cellás technológiák magyarországi helyzetének nyomon követése, a hidrogén-technológiák alkalmazásának magyarországi népszerűsítése mellett, a tagok kapcsolódó projektjeinek a kommunikációjának segítése. Ezt segíti a Hidrogéntechnológiai Szövetség 2022 májusában az Automotive kiállításon való megjelenése is.

A május 10-13 között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén tartott eseményen a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség ismét saját standdal jelent meg. A kilátogatók ezúttal nemcsak a Szövetség tagjainak fejlesztéseivel, a technológiához kapcsolódó hidrogén projektjeivel ismerkedhettek meg, hanem a hidrogén technológiáról, a hidrogén alkalmazási lehetőségeiről előadásokat és prezentációkat nézhettek meg az érdeklődők.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY célja, hogy minden szinten összehozza az autóipar hazai és nemzetközi beszállítóit és szolgáltatóit. A találkozók és az együttműködések talán soha nem voltak olyan fontosak az iparágban, mint a mai strukturális átalakulásban.

ZalaZone tesztpálya és konferencia központ

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériummal 2022. június 8-án és 9-én Zalaegerszegen, a ZalaZone tesztpályán és a rendezvényközpontban rendezi meg a „Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban” című V4 konferenciát és hidrogéntechnológiai bemutatót.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők megismerjék a Hidrogén ágazatban jelenleg folyó fejlesztéseket, a folyamatban lévő legjelentősebb V4-es nemzeti projekteket, stratégiákat. A konferenciai kiemelten foglalkozik H2-mobilitás területén zajló folyamatokkal, a hidrogéntechnológiai ágazatok leggyorsabban növekvő területeivel.

A kiállító nagyvállalatok és kutatóműhelyek pedig bemutatják úttörő ötleteiket, versenyelőnyt biztosító újításaikat.

ZalaZone tesztpálya 2022. JÚNIUS 8.

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériummal 2022. június 8-án és 9-én Zalaegerszegen, a ZalaZone tesztpályán és a rendezvényközpontban tervezi megrendezni a „Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban” című V4 konferenciát és a hozzá kapcsolódó hidrogéntechnológiai bemutatót.

Az esemény első napján (június 8-án) a téma iránt érdeklődő egyetemek és azok képzésében résztvevő diákok részére szervez a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség szakmai előadásokat, Zala Zone tesztpálya bejárást, illetve a témához kapcsolódó kiállítás bejárást.